Wiebes en zijn vriendjes

Vorige week is er een vrij heftige beving geweest, 2.8. Ik lag op bed en het voelde of er een trein aan kwam denderen. Gekraak en gepiep. Je wilt het niet meer weten. Dus kop onder de dekens en verder maar weer. We gaan tenslotte de versterking tegemoet, actie was niet direct nodig.
Toch besloten we de week erna het huis goed te inspecteren. En wat bleek... de kap constructie had heel veel nieuwe, lange en diepe, scheuren. Paniek.
Het nieuwe loket voor mijnbouwschade heeft ook een "rode" knop. Die kan je indrukken bij veronderstelde gevaarlijke situaties. Zo gezegd, zo gedaan. De volgende ochtend werd er contact opgenomen en rond het middaguur zaten er twee ingenieurs aan tafel. Na een hele korte inspectie, zonder enige apparatuur, waren ze het snel eens. Dit was geen acute gevaarlijke situatie. Dit alles werd nog even verduidelijkt door een hoorcollege hogere constructiebouw. En passant bleek een van de heren geen geloof te hebben in de versterkingsoperatie. Bijzonder voor iemand die bij de tijdelijke commissie mijnbouwschade werkt. "Oude huizen hebben en krijgen nu eenmaal scheuren in het houtwerk." Deze gedachte stond wel heel erg ver van af de uitspraken van Hans Alders. Of was dit al de Wiebes invloed?
Alders heeft bij zijn befaamde dorpenronde toch echt verteld dat juist de hout/hout verbindingen gevaar opleveren. En dat oa daarom de versterkingsoperatie moest gaan plaatsvinden. Kortom: een verwarrende situatie.
Maar goed, de constructeur van eigen initatief is bezig met de berekeningen van ons huis en daar is het wachten op. Dachten we...

De heer Wiebes denkt er namelijk anders over. Alle nog niet gestarte versterkingsmaatregelen worden voorlopig on hold gezet. Dit geldt dus ook voor het project "eigen Initatief".
"We stoppen tenslotte met de gaswinning in 2030, eerst moet er onderzocht worden of de versterking wel nodig is." Dit zijn de woorden van Wiebes.
Meneer Wiebes!! Er zijn al heel veel rapporten verschenen. En in die rapporten staat overduidelijk dat bij het stoppen of verminderen van de gaswinning op dit moment,  de kans op (grote) bevingen  blijft bestaan tot 2050. En het met de borst vooruit lopen dat u de kraan over 10 jaar dichtdraait is ook maar pronken met de nieuwe kleren van de keizer. De gasvoorraad is namelijk bijna op!! Dat is  al een hele tijd bekend. Wiebes heeft om strategische redenen de NAM buitenspel gezet. Hij heeft een rijksdienst opgezet om de schades te gaan regelen, vervolgens zet hij de projecten van de NCG op on hold. Geen versterking of een beperkte versterking. In het achterkamertje heeft hij vast en zeker al een akkoord met de NAM. Zo worden de kosten beperkt. En komt de NAM er mee weg. Over een jaar bestaat de NCG niet meer. Alders met zijn bevindingen zit dan in de ijskast. En Wiebes drinkt met zijn NAM vriendjes een borrel op de goede afloop. En zij doen af en toe een schietgebedje dat er  geen beving meer komt.
En de huizen?? Die kraken en zuchten onder het geweld.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Schandalig

gegarandeerde vertraagde instorting