Schandalig

Dit blog was bedoeld om geïnteresseerden op de hoogte te brengen van het project "eigen initatief".
Dit hele traject zijn we ingegaan om een antwoord te krijgen op de vraag: is dit huis veilig om in te wonen, ook bij de te verwachte bevingen van boven de 4. Zo ja, prima. En zo nee, dan moet er een actie op volgen.
Nu zijn we 5 jaar verder, tientallen deskundigen over de vloer hebben gehad, is op die vraag nog nooit een antwoord gekomen. Het gaat niet om een scheurtje meer of minder. Het gaat om veiligheid. Sinds de aankoop in 2000 is er veel geïnvesteerd in dit huis, niet aan luxe of bling bling. Maar geïnvesteerd om dit karakteristieke pand te behouden. Dat de overheid en de NAM voor een mogelijke onveilige situatie zouden gaan zorgden was in 2000 niet bekend (?).
Nu we bijna het antwoord op die prangende vraag zouden krijgen, de constructeur zou half mei zijn bevindingen voorleggen, is het project on hold gezet. Hoe schandalig is dit nu wel niet!!
Is de overheid er niet voor de burgers? Dezelfde overheid heeft juist aangegeven dat de veiligheid gewaarborgd moet zijn voor de bewoners. De NCG heeft dat als opdracht gekregen te onderzoeken.
De enige vraag die ik aan de overheid heb is: is dit huis veilig, kunnen de kinderen met hun aanhang met een gerust hart hier bivakkeren. Kan dit huis eventueel verkocht worden met " dit is een veilig huis logo".
Bijgevoegd een berekening van een bouwkundig ingenieur. Deze berereking moet aantonen dat we met een gerust hart hier kunnen wonen. Daarmee moeten we het doen, na 5 jaar. Schande.


Reacties

Populaire posts van deze blog

gegarandeerde vertraagde instorting