Nieuw blog, nieuwe oogst??

Om te beginnen heeft het project, heft in eigen hand, een andere naam: eigen initiatief.
Er is een tijdje geen nieuws op dit blog geweest. Dat wil niet zeggen, dat het project stilstaat. Integendeel: enkele hordes zijn nu genomen. De volgende stap is, dat er volgende week een scan van het huis genomen wordt. De vorige scan naar aanleiding van de risicovolle elementen was niet voldoende voor de constructeur ( HADO). Dus komt PDB design voor de tweede keer een scan maken. Nu voor de totale versterking. HADO en PDB werken al langer samen. Daarna komt de Fugro. Die gaan onderzoek doen naar de bodemgesteldheid en grondsamenstelling. En ook de funderingen worden beoordeeld.
Michel van Driessen van HADO is hier vorige week geweest en heeft de woning bekeken. Grofweg kan je spreken van 2 woningen: het voorhuis en het koetshuis. Het voorhuis is steensmuur opgebouwd.   Dat geeft al een bepaalde sterkte. Uiteraard moeten alle delen aan elkaar verbonden gaan worden. Maar de houten vloeren op de begaande grond kunnen, waarschijnlijk, behouden worden. De verdieping moet wel "gesloopt" worden. Daar moet een nieuwe vloer in, 2 lagen van  kruislings gelegde vloerplaten van 18mm.
Voor het koetshuis komt er een ander voorstel,  omdat het is opgebouwd uit halfsteensmuren. Het wachten is dus op de uitkomsten van de berekeningen en de daarop gebaseerde voorstellen van HADO. Mogelijkheid is om het (voor)huis te behouden. Het was dus goed om te horen dat het huis in goede staat is. Van sloop kan geen sprake zijn. Dit omdat het huis als karakteristiek beschreven is. Het kostenplaatje is dus geen item. Dat maakt het voor alle betrokkenen ook prettig samenwerken. Over geld wordt, vooralsnog, niet gesproken.
Ondertussen loopt het traject van de risicovolle elementen. Dit is nog een CVW onderdeel. De aannemer heeft zijn offerte neergelegd bij de hoofdaannemer ( Jorritsma bouw). Om niet 2x in de verbouwing te hoeven zitten, zou het mooi zijn om de twee trajecten samen te voegen. Bij beide trajecten wordt echter niet met dezelfde gegevens gewerkt. Bij het traject risicovolle elementen is vooral gerekend met de windbelasting en bij het eigen initiatief project met bevingsbelasting. En omdat beide trajecten uit andere potjes komen, lijkt het samenvoegen moeilijker dan het op het eerste opzicht blijkt.  Maar het zou toch zonde zijn om eerst een nieuwe dakkapel te laten neerzetten om die vervolgens weer te slopen, omdat de berekening om een andere constructie vraagt. Maar dat is vooruitlopen op de zaak. Eerst alle onderzoeken ondergaan ( kost werkelijk zeeën van tijd). En wachten op uitkomsten van de diverse rapporten met de daar aan gekoppelde voorstellen. En dan komen de bewoners van de Leeuwstraat 19 pas echt in actie. Nu is het vooral luisteren en ondergaan. Het eigen initiatief is nog in handen van derden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Schandalig

gegarandeerde vertraagde instorting