Voordat het proces van de versterking een vervolg krijgt, eerst maar eens het voortraject beschrijven. Met daarnaast openheid tav van het huis. Juist deze openheid is ver te zoeken in het betrokken gebied.

Het (heren)huis met koetshuis staat in Uithuizen. En is, zoals in het noorden genoemd,  een rentenierswoning. Gebouwd in de jaren zo rond 1860/1880. De exacte datum is ons niet bekend. Dit soort woningen werden gebouwd voor rentenierende (heren)boeren.
Het koetshuis werd gebruikt voor paarden en een of meerdere koetsen. De totale vloeroppervlakte is ongeveer 350m2. De 2 voorkamers hebben een hoogte van 3,5 meter.

We hebben dit pand gekocht in 2000. Bij de aankoop hebben we ons laten adviseren door een meneer van monumentenzorg. Zijn conclusie luidde: prima en goed gebouwd huis. Dat was voor ons voldoende om tot aankoop over te gaan. Sindsdien is er veel verbeterd en verbouwd aan het huis. De totale kosten liggen zo rond de 340000. (Aankoop + verbouwingen/verbeteringen). Het huis zou tegenwoordig gesplitst kunnen worden in twee volwaardige woningen.


























Reacties

Populaire posts van deze blog

Schandalig

gegarandeerde vertraagde instorting