HEFT IN EIGEN HAND, OP DE SCHEURLIJN GRONINGEN


Vanavond hebben we met de bouwbegeleider kennisgemaakt. We hadden al het idee dat we in het goede project waren gestapt. Dat is bevestigd. Het wordt een lang traject. Maar mijn inschatting is dat  er over twee jaar een huis staat wat aardbevingsbestendig is. En daar is het om te doen. Maar wat voor een huis, dat is geheel onzeker. Daar zijn scenario's voor bedacht.
In het kort gaat het project er zo uitzien.

- opname van het huis. Scans etc. Wat en waar moet er verstevigd worden. ( de voorinformatie geeft aan dat alle hout/hout/ steen verbindingen moeten worden vervangen. Helaas bestaat dit huis uit alleen maar hout/hout/steenverbindingen. Dus dat wordt een hele operatie) Maar nu loop ik al op de zaak vooruit.
-Op basis van de bevindingen van de opname: komen er plannen op tafel wat de mogelijkheden zijn. Met een prijs. Uit die mogelijkheden kunnen we een keuze maken en eventuele aanvullingen doen.

-Daarna gaat het plan naar het CVW. Deze beoordeelt het plan op basis van correctheid. Niet op de inhoud. Daarna gaat het rapport naar de NAM. En die beslist uiteindelijk of het plan doorgaat of dat er andere scenario's besproken moeten worden. (Stel dat de hele operatie 5 ton gaat kosten, niet ondenkbaar voor dit huis, wat dan???)

Tijdens het proces zullen er vele vragen komen. En evenzovele antwoorden. We gaan het beleven. In volle kracht vooruit.
Over twee weken komt de begeleider weer langs. Met tekeningen (indien bestaand). En gaat vervolgens de constructie bekijken en  beschrijven. Dan weer een nieuw bericht.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Schandalig

gegarandeerde vertraagde instorting