Wachten maar

Nu alle voorbereidingen zijn getroffen, is het wachten begonnen.
Allereerst heet ik de RVO van harte welkom heten in het dossier. In eerste instantie hebben we niets met deze rijksdienst te maken. Vooralsnog gaan ze zich bezighouden met de afhandeling van de schades, die zijn ontstaan na maart 2017. Oude meldingen lopen nog via de CVW 
Afgezien van de dakkapel, schoorstenen ( weten jullie nog) hebben we nog voorlopig nog niets met de CVW te maken. 
"Onze" bouwbegeleider hebben we de volgende opdracht meegegeven voor de constructeur. 
-versterking
-veiligheid
-van het gas af.

Een ambitievolle opdracht. Maar niet meer dan logisch. De versterking wordt waarschijnlijk volgens de QuakeShield methode. En voor de veiligheid houtskelet. Voor van het gas af wordt nog flink nagedacht en geïnformeerd.
Maandag j.l. hebben we een presentatie gehad van medewerkers van QuakeShield. Deze methode ziet er veelbelovend uit. De buitenmuren worden als het ware zo sterk als beton. Maar toch ook felexibel om de schokken op te vangen. In theorie komt er dus weinig scheurvorming voor bij een (tot 4?) aardbeving. En zijn we van het gezeik af van schades. 
De houtskeletbouw is voor de veiligheid en een onderdeel van het isolatiesysteem) Bij een grote verbouwing (>25% van een verbouwing van een huis, moet dat huis voldoen aan de huidige NEN norm, die is een wettelijke verplichting). 
Nu is het wachten op de berekeningen van de constructeur. Daarna kan er getekend en nagedacht worden. Het eigen initatief krijgt dan pas vorm. 












Reacties

Populaire posts van deze blog

Schandalig

gegarandeerde vertraagde instorting